Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Volledig Pakket Thuis (VPT)

U heeft langdurige zorg nodig, maar wilt graag zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen. In dat geval kunt u gebruik maken van Volledig Pakket Thuis van Thuiszorg Het Friese Land. We leggen u graag uit wat dit inhoudt.

Wat is Volledig Pakket Thuis?

Volledig Pakket Thuis (VPT) is voor mensen die langdurige zorg nodig hebben maar die graag in hun eigen huis willen en kunnen blijven wonen. Met Volledig Pakket Thuis, regelt Thuiszorg Het Friese Land niet alleen uw verzorging en verpleging, maar ook hulp bij het huishouden, begeleiding en welzijnsactiviteiten. Een klein team biedt deze zorg. Er komen dus altijd vertrouwde gezichten bij u thuis.

Ramona werkt als helpende bij diverse ‘VPT-cliënten’. Zij is razend enthousiast. “Dit is zo ontzettend leuk en uitdagend. Ik heb tijd voor een cliënt en kan echt iets betekenen. Veel mensen zijn best eenzaam. Samen maken we het gezellig.” 

Wat betekent Volledig pakket thuis voor u?

Kiest u voor Volledig pakket thuis van Thuiszorg Het Friese Land dan bieden wij voortaan alle zorg die u nodig hebt.  

De thuiszorgmedewerker werkt intensief samen met u, uw eventuele mantelzorger(s) en andere zorgverleners als dat nodig is. Met het samenstellen van uw persoonlijke Volledig pakket thuis, ontzorgen en ontlasten we mantelzorgers voor een deel. Samen bekijken we wat u zelf kunt, wat uw eventuele mantelzorgers kunnen en waar de thuiszorgmedewerker bij kan ondersteunen.

Voorbeeld:
U krijgt zorg van Thuiszorg Het Friese Land en gaat bij een andere organisatie naar de dagbesteding. De groep bij de dagbesteding is erg groot en dat vindt u niet prettig. Met een Volledig pakket thuis kan de dagbesteding individueel bij u thuis worden voortgezet. Een thuiszorgmedewerker neemt deze dagbesteding dan over en zorgt voor afwisselende activiteiten.

Wat is er anders dan reguliere thuiszorg?

Bij de reguliere thuiszorg krijgt u bijvoorbeeld hulp bij wassen en kleden. Met Volledig pakket thuis krijgt u dit ook, maar heeft de thuiszorgmedewerker meer tijd voor u. Samen kunt u dan een kopje/bakje koffie drinken of samen naar de supermarkt. De taken die u samen met de thuiszorgmedewerker doet spreken we vooraf met u af. U krijgt van ons dus een op speciaal op u afgestemd pakket met zorg en begeleiding. En als er iets wijzigt in uw situatie gaan we in gesprek en maken we nieuwe afspraken over de inhoud van uw pakket.

De ervaring met Volledig pakket thuis van mevrouw Schaafstal:

Sinds haar dementerende vader gebruik maakt van Volledig pakket thuis, is de vader van mevrouw Schaafstal een stuk vrolijker en spraakzamer dan voorheen. “We twijfelden eerst over Volledig pakket thuis, mijn vader is geen makkelijke man. Maar hij was erg alleen. Zestig jaar deed hij altijd alles samen met mijn moeder, tot zij vorig jaar mei overleed. Nu komen vier thuiszorgmedewerkers drie keer in de week om beurten bij hem langs. Ze gaan samen naar buiten of doen een spelletje. Mijn vader paait hen regelmatig met gebakjes, die ze samen halen bij de bakker. Hij heeft dan echt een leuke dag.”

Financiering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, heeft wettelijk verplicht een basisverzekering. Dit is geregeld en vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Deze basisverzekering dekt de kosten voor standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Ook de kosten voor wijkverpleging, persoonlijke zorg thuis en casemanagement dementie worden vergoed door de Zvw.

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek (intake) wordt vastgesteld hoeveel zorg én welke zorg u nodig hebt (indicatie stellen). Voor mensen die langdurige zorg nodig hebben, is er de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Met Wlz kunt u thuis blijven wonen zolang het veilig en verantwoord is.

Iedereen in Nederland is automatisch verzekerd voor de Wlz via de premie volksverzekering. Daarnaast betaalt u voor de Wlz altijd een eigen bijdrage. Dit wordt geregeld door een overheidsinstantie, het CAK. 

Uw eigen bijdrage wordt bepaald door de hoogte van uw eigen inkomen/vermogen. We noemen dit ook wel een inkomensafhankelijke bijdrage.

Samenwerkingen met leveranciers

Thuiszorg Het Friese Land heeft met een aantal leveranciers een samenwerking. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een maaltijdenleverancier.

Voordeel als lid van Thuisleven

Thuisleven, de serviceorganisatie van Thuiszorg Het Friese Land, werkt samen met diverse leveranciers waardoor u extra voordeel krijgt op bijvoorbeeld uw maaltijden of boodschappen. Heeft u nog geen Thuisleven pas? Voor nog geen twee euro per maand profiteert u mee. Doe er uw voordeel mee! Kijk snel op www.thuisleven.nl voor meer informatie en aanvragen.

Gebruikmaken van Volledig pakket thuis

Mogelijk ontvangt u op dit moment (thuis)zorg vanuit de zorgverzekeringswet, maar heeft u interesse in het Volledig pakket thuis van Thuiszorg Het Friese Land. In dat geval zullen wij voor u een indicatie aanvragen voor de Wlz (Wlz-indicatie). Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen, betaalt u hiervoor een eigen bijdrage.

Maakt u gebruik van ons Modulair Pakket Thuis (MPT), dan kunt u ervoor kiezen over te stappen naar Volledig pakket thuis. Voor Volledig pakket thuis rekent het CAK een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en eventueel vermogen.

Meer informatie vindt u op de website van het www.hetcak.nl. Hier kunt u ook uw eigen bijdrage berekenen. Heeft u liever telefonisch contact? U kunt ook bellen: 0800 – 0087.

Zorg uitgelicht

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in