Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Zorg op afstand

Heeft u zorg nodig en woont u alleen? Dan is het wel zo prettig als iemand een oogje in het zeil houdt. Dankzij de beeldtelefoon helpen wij u ook op afstand. Want voor goede zorg hoeven wij niet altijd bij u langs te komen. Zo kunnen we u bijvoorbeeld herinneren aan uw medicatie.

Wat is zorg op afstand precies?

De verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land hoort en ziet via een beeldscherm hoe het met u gaat. U ziet de zorgcentralist. We maken afspraken over wanneer we met elkaar bellen, maar natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen op het moment dat er iets met u is. Dag of nacht, wanneer u maar wilt. Dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel.

Hoe werkt zorg op afstand?

U heeft een eigen tablet, computer of telefoon. Op het scherm ziet u de verpleegkundige en zij ziet u. De verbinding gaat via internet. Als u nog geen internetverbinding heeft, dan regelen wij dat voor u en krijgt u hierover uitleg. De bediening is eenvoudig.

De voordelen van zorg op afstand

 • Dankzij zorg op afstand kunt u langer thuis wonen of eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen.
 • Een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land vraagt hoe het met u gaat en kijkt eventueel of er nog meer hulp of advies nodig is.
 • Zorg op afstand vergroot uw zelfregie. U beslist zelf waar en wanneer u zorg wilt. Ook kunt u een controle bij u thuis vervangen door zorg op afstand.
 • Ook voor uw omgeving is het een veilig idee dat u regelmatig de thuiszorg spreekt.
 • Een praatje maken via de beeldtelefoon is gemakkelijk, leuk en het vermindert eenzaamheid. Bijvoorbeeld met de 'goedemorgenservice'. 
 • U kunt ook beeldcontact krijgen met uw familie en vrienden.

Voor wie is zorg op afstand?


Zorg op afstand is een aanvulling op, of ter vervanging van, de dienstverlening die u al van ons gewend bent. Het is bedoeld voor mensen die al verzorging en/of verpleging thuis krijgen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Duidelijke afspraken.
Altijd bereikbaar.
Sociale functie: voorkomt eenzaamheid en activeert.
Herinneren medicatie.
Controle veiligheid.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in

Ervaringen

 • Prima voor elkaar. Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem
 • Vriendelijke en behulpzame dames. Verstand van zaken.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in