Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Vergoeding door zorgverzekeraars

Vergoeding door zorgverzekeraars

Wanneer u een indicatie heeft voor zorg die valt binnen de zorgverzekeringswet, dan wordt de zorg in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar waarbij u zich heeft verzekerd. Thuiszorg Het Friese Land heeft met de meeste zorgverzekeraars namelijk een overeenkomst afgesloten.

We hebben geen overeenkomst met:

  • Caresq
  • Aevitae
  • EUCARE

Bent u verzekerd bij een van bovenstaande verzekeraars en heeft u thuiszorg nodig? Dan adviseren wij u voordat de zorg start contact op te nemen met uw verzekeraar en te vragen met welke thuiszorgorganisatie de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Voor u is het financieel gezien beter de zorg bij die zorgaanbieder af te nemen.
Wilt u toch zorg van ons? Dan sluiten wij een particuliere overeenkomst af en betaalt u de zorg zelf. Wellicht kunt u de factuur declareren bij uw zorgverzekeraar. De verzekeraar is verplicht tenminste 70% van deze factuur te vergoeden. De overige 30% is voor rekening van u en afhankelijk van de soort verzekering (naturaverzekering of restitutieverzekering).
 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in