Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Huishoudelijke hulp

Kunt u het huishouden niet zelf doen, schakel dan de hulp in van Thuiszorg Het Friese Land: huishoudelijke hulp met indicatie.

Huishoudelijke hulp met indicatie vanuit de wmo

Als u uw huishouden niet meer goed kunt doen, kunt u een indicatie voor een huishoudelijke hulp aanvragen bij uw gemeente. Per gemeente verschilt het of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Met een indicatie betaalt u alleen een eigen bijdrage.

Als u een indicatie heeft gekregen van de gemeente en wij de opdracht hebben ontvangen van de gemeente, nemen wij contact met u op. Samen overleggen we over wanneer de huishoudelijke bij u komt en wat u van de hulp mag verwachten.
 

Per 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 verandert er in de gemeente Leeuwarden het een en ander in het aanvragen van hulp bij het huishouden vanuit de Wmo. Voortaan vraagt u hulp bij huishouding online aan via www.hbhleeuwarden.nl. Uw aanvraag zal vervolgens door MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land worden opgepakt.

MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land bundelen de krachten bij het leveren van huishoudelijke hulp in Leeuwarden. De twee organisaties hebben een centraal toegangsportaal ingericht, waar álle Wmo-aanvragen voor hulp bij het huishouden worden verwerkt.

Alle aanvragen via één loket
Als zorgprofessional kunt u voortaan via www.hbhleeuwarden.nl hulp bij het huishouden aanvragen voor al uw cliënten en/of patiënten in Leeuwarden. Via dit centrale toegangsportaal komt uw aanvraag direct op de juiste plek terecht. Drie vaste medewerkers nemen uw aanvraag in behandeling en zorgen ervoor dat de gewenste hulp geleverd wordt door MIEP Huishoudservice of Thuiszorg Het Friese Land.

Met het inrichten van een centraal toegangsportaal, is het aanvragen van hulp bij huishouden in Leeuwarden vanaf 1 januari 2021 voor iedereen helder en overzichtelijk. Het centrale toegangsloket is overigens toegankelijk voor iedereen die hulp bij huishouden nodig heeft. Iemand kan zelf hulp aanvragen, maar ook familie of mantelzorgers kunnen via deze weg hulp bij huishouden aanvragen.

Ook voor informatie over het aanvragen van huishoudelijke hulp, kunt u bij dit centrale toegangsportaal terecht.

Wmo
Hulp bij huishouden is onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Leeuwarden is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Begin 2020 gunde de gemeente de opdracht voor het leveren van huishoudelijke hulp aan MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land. In goed overleg besloten gemeente Leeuwarden, MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land dat alle aanvragen voor hulp bij het huishouden vanaf 1 januari 2021 via het centrale toegangsportaal lopen van  MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land. De gemeente neemt alleen nog PGB-aanvragen voor hulp bij huishouding in behandeling.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

U geeft aan wat uw wensen en behoeften zijn.
We leveren goede, betrouwbare hulp in de huishouding.
Wij nemen de administratie voor u uit handen.
Wij regelen, als u dat wilt, vervangende hulp bij vakantie of ziekte.
Geen Wmo-indicatie? Informeer bij Thuisleven naar de mogelijkheden.

Zorg uitgelicht

 • Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in

Ervaringen

 • Prima voor elkaar. Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem
 • De hulp was deskundig, betrokken en invoelend, vriendelijk en waar nodig kordaat.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in