Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Personenalarmering

Bent u regelmatig alleen in uw eigen huis? Met personenalarmering kunt u uw zelfstandigheid behouden. Want stel dat er wat mis gaat. Met een druk op de knop waarschuwt u iemand in geval van nood. 

Personenalarmering

Veilig, zeker en comfortabel in uw eigen huis. Thuiszorg Het Friese Land wil graag dat dat zo blijft. We bieden daarom personenalarmering. Hiermee waarschuwt u iemand in geval van nood, dag en nacht, vanaf elke plek in huis, of daarbuiten. Voelt u zich niet lekker, bent u gevallen en kunt u niet meer opstaan? Dan slaat u alarm met één druk op de knop. Zo heeft u 24 uur per dag direct hulp als dat nodig is. Dat geeft een veilig gevoel. Dat is prettig voor u, maar ook voor uw familie, vrienden en buren. 

Personenalarmering - diverse mogelijkheden

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor personenalarmering. Veel mensen vragen personenalarmering aan vanwege medische redenen. Maar steeds vaker wordt er ook voor personenalarmering gekozen om ouderen zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Zonder dat er een specifieke (medische) reden is, vinden kinderen, familie of buren van ouderen het een geruststellende gedachte dat ouderen altijd alarm kunnen slaan als er iets mis is. We noemen dit ook wel 'sociale personenalarmering'.   

Thuiszorg Het Friese Land biedt personenalarmering aan met de volgende opties: 

1.            Alarmering, zonder dat wij toegang hebben tot uw woning 

2.            Alarmering, waarbij wij toegang hebben tot uw woning. Indien nodig kunnen wij u direct zorg bieden.

 

Alarmering, zonder woningtoegang 

Bij alarmering zonder woningtoegang bepaalt u zelf met wie er contact wordt opgenomen wanneer u alarm slaat. 
Bent u bijvoorbeeld gevallen in huis en komt u niet meer overeind, dan drukt u op de alarmknop van uw ketting of polsband. Er wordt contact gemaakt met een medewerker van de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land.
Onze zorgcentralist neemt vervolgens contact op met de contactpersoon die u hebt opgegeven.  

U kunt bijvoorbeeld uw dochter of de buurman opgeven als contactpersoon. Als u alarmeert, waarschuwt de meldcentrale de eerste contactpersoon op uw lijstje. Bij geen gehoor wordt nummer twee gewaarschuwd en vervolgens nummer drie. 

Aanvragen personenalarmering zonder woningtoegang
Voor ´Personenalarmering, zonder woningtoegang´ werkt Thuiszorg Het Friese Land nauw samen met Altide ( voorheen Zorgcentrale Noord / ZCN). Altide handelt uw aanvraag, de aansluiting op onze meldbank en het financiële deel af. Uw alarm komt binnen bij de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land. U wordt hier zowel in het Fries als in het Nederlands te woord gestaan.

Wilt u zich direct aanmelden? Klik dan hier.

 

Alarmering met woningtoegang

Kiest u voor alarmering met woningtoegang, dan kunt u gebruik maken van professionele alarmopvolging. Er komt in dat geval een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land naar u toe als u op de alarmknop drukt. U bent zeven dagen per week, dag en nacht, verzekerd van snelle, deskundige en professionele hulp bij een alarm.  

Voor professionele alarmopvolging is het belangrijk dat onze verpleegkundigen altijd toegang hebben tot uw woning. Professionele alarmopvolging bieden wij daarom alleen als onze zorgmedewerkers altijd bij u naar binnen kunnen, bijvoorbeeld met een sleutel in een sleutelkluis of via een elektronisch slot van Telelock.

Voor alarmering met woningtoegang, bieden wij de volgende opties:

 1. Woningtoegang met behulp van een sleutelkluis, via  Altide
 2. Woningtoegang via een elektronisch slot op de deur, via Telelock.

Gaat uw voorkeur uit naar een elektronisch slot op de deur, profiteer dan van een scherp geprijsd elektronisch slot, met de digitale voordeelbundel van Telelock.
Hiermee kiest u voor personenalarmering én het digitale slot van Telelock. Telelock monteert het elektronisch slot op uw voordeur. Dit slot ziet er van buiten uit als een gewoon deurslot, maar kan worden geopend via een app op een mobiele telefoon. 

Thuiszorg Het Friese Land werkt al vele jaren naar tevredenheid samen met Telelock. Lijkt dit combipakket u interessant? Klik dan hier.

Vindt u het een prettig gevoel dat er altijd iemand bij u binnen kan, maar heeft u geen behoefte aan professionele alarmopvolging door een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land? Laat in dat geval alleen een digitaal slot van Telelock monteren. Voor meer informatie over een digitaal slot van Telelock, of voor het direct aanvragen hiervan: bezoek de website van Telelock

Thuisleven voordeel
Met de Servicepas van onze serviceorganisatie Thuisleven, profiteert u van extra voordeel bij Telelock. Bel met onze Zorgcentrale voor meer informatie, via 0900 – 8864. Of check uw Thuisleven voordeel op de website van Telelock.  

Professionele alarmopvolging door Thuiszorg Het Friese Land

Maakt u gebruik van personenalarmering via een andere meldkamer, maar wilt u wél gebruik maken van de professionele alarmopvolging van Thuiszorg Het Friese Land?
Neem dan telefonisch  contact op met onze Zorgcentrale, via 0900-8864 of mail naar info@thfl.nl.

Vergoeding van de kosten

Mogelijk vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten voor personenalarmering. U kunt zelf bij uw (zorg)verzekeraar navragen of u daar recht op hebt, met de door u afgesloten (zorg)verzekering.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land, via 0900 - 8864. Of mail naar info@thfl.nl.
 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

24/7 hulp in geval van nood
Vanaf iedere plek, binnen of buiten
Met een druk op de knop schakelt u hulp in
Zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis
Professionele zorg binnen handbereik

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in

Ervaringen

 • Prima voor elkaar. Vriendelijk, behulpzaam en meedenkend.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem
 • De hulp was deskundig, betrokken en invoelend, vriendelijk en waar nodig kordaat.

  Zorgkaart Nederland
  anoniem

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in