Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

We proberen het natuurlijk altijd te voorkomen, maar het kan een keer gebeuren dat een van onze medewerkers tijdens het werk bij u thuis onbedoeld schade veroorzaakt. In dat geval kunt u uiteraard een schadeclaim bij ons indienen. U doet dit met het Schademeldingsformulier, dat u direct via deze website kunt invullen. 

Veroorzaakt een van onze medewerkers schade bij u thuis, dan meldt onze medewerker dit bij zijn of haar planner of leidinggevende.

Schademeldingsformulier
Om de schade vergoed te krijgen, vult u zelf het schademeldingsformulier in. U kunt dit direct invullen via deze website, zonder tussenkomst van de medewerker. Klik hier om het digitale formulier in te vullen.

Heeft u problemen met het online invullen van dit formulier? Vraag de medewerker dan om een uitgeprint schademeldingsformulier of print het formulier zelf uit. U vindt het formulier hier (download). U print het formulier uit, vult het in en stuurt het naar de afdeling Beheer van Thuiszorg Het Friese Land. Vergeet niet de benodigde bewijslast mee te sturen, zoals een aankoopbon, een taxatierapport van hetgeen beschadigd is of een offerte voor de herstelwerkzaamheden.

Schadereglement
Bij het afhandelen van een schade hanteert Thuiszorg Het Friese Land het Schadereglement. De belangrijkste regels uit dit reglement zetten we hier kort voor u onder elkaar:

 1. U kunt een schademeldingsformulier indienen, wanneer een THFL medewerker schade bij u thuis heeft veroorzaakt tijdens het werk.

 2. THFL vergoedt géén schade die door u zelf veroorzaakt is.

 3. THFL vergoedt géén schade, veroorzaakt door ouderdom of slijtage.  

 4. De medewerker meldt de schade binnen 48 uur bij een regiomanager (V&V) of planner (sociaal domein) 

 5. THFL neemt het schademeldingsformulier alleen in behandeling genomen wanneer het:
  - Tijdig bij THFL is ingediend, uiterlijk een maand nadat de schade is geconstateerd
  - Volledig is ingevuld
  - Voorzien is van bewijsstukken, zoals een aankoopbewijs en/of taxatie rapport van hetgeen wat  beschadigd is of een offerte voor de herstelwerkzaamheden.  

Wilt u meer weten over de regels die wij hanteren bij een schademelding? Lees dan hier het volledige schadereglement (download).

Hoe nu verder
U heeft een schademeldingsformulier ingediend bij Thuiszorg Het Friese Land. Dit formulier nemen wij bij Thuiszorg Het Friese Land in behandeling. Onze afdeling Beheer neemt hierover zo snel mogelijk contact met u op. We reageren altijd op uw schademelding, ongeacht de uitkomst hiervan.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in