Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Zorgcentrale

    Zorgcentrale

    Meer informatie over de diensten van onze eigen zorgcentrale.

Zorgcentrale

Thuiszorg Het Friese Land zet zorg, middelen en diensten in om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. De Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land draagt daar aan bij. 

Wat de zorgcentrale voor u kan betekenen

De Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land is dag en nacht telefonisch bereikbaar. Onze zorgcentralisten zijn professioneel opgeleide verpleegkundigen. Zij spreken zowel Fries als Nederlands. Zij staan u altijd te woord in de taal die u prettig vindt. We zijn bereikbaar voor cliënten die gebruik maken van thuiszorg of persoonsalarmering, maar bieden in het weekend en in de nacht ook een vangnet aan mensen die onverwacht zorg nodig hebben.

Daarnaast biedt de Zorgcentrale verschillende diensten, waarmee u zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen.  Zo bieden wij zorg op afstand, persoonsalarmering en helpen we u met de Medido uw medicijnen regelmatig en op tijd in te nemen. Ook informeren wij u graag over de overige zorg- en dienstverlening van Thuiszorg Het Friese Land.

Aanmelding en informatie

Er staan altijd zorgcentralisten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook helpen zij u graag bij het aan en/of afmelden van de zorg.  

(Mobiele) Personenalarmering

Met personenalarmering waarschuwt u iemand als dat nodig is, dag en nacht, vanaf elke plek in huis, of daarbuiten. Dat is een veilig gevoel. U ontvangt een (hals)zendertje met een alarmknop. De alarmmelding komt binnen bij de Zorgcentrale. Zo heeft u 24 uur per dag het gemak van directe hulp als het nodig is. Dat is prettig voor u, maar ook voor uw familie, vrienden en buren.

Medido

De Medido is een praktisch en eenvoudig hulpmiddel, waarmee een cliënt altijd op het juiste moment de juiste dosering medicijnen kan innemen. Zodra het tijd is om de medicijnen in te nemen, gaat er op de Medido een rood lampje branden en klinkt er een signaal. Wanneer de cliënt dit signaal mist, krijgt de Zorgcentrale na verloop van tijd een seintje. De cliënt wordt dan gebeld en kan alsnog de medicijnen innemen. 

Beeldzorg 

Door beeldzorg kan een verpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land horen én zien hoe het met u gaat. Op ieder moment van de dag of nacht, wanneer u maar wilt. Zorg op afstand is een aanvulling op de dienstverlening die u al van ons gewend bent. We maken afspraken over wanneer we met elkaar bellen, maar neemt u gerust contact met ons op als er iets met u is.

Thuisleven

Thuisleven is de service organisatie van Thuiszorg Het Friese Land. Kijk voor meer informatie op de Thuisleven-pagina
Voor al uw vragen over de leveranciers, activiteiten en diensten van Thuisleven, kunt u telefonisch contact opnemen met de Zorgcentrale.

Veelgestelde vragen

Mijn zorgverlener is niet komen opdagen, kunnen jullie contact zoeken met de zorgverlener?
De zorgcentrale is het contactpunt tussen zorgverlener en cliënt. Mocht de zorgverlener niet op tijd aankomen op de afspraak, zoekt de Zorgcentrale voor u contact op met de zorgverlener. 

Kan ik ook met de Zorgcentrale bellen als mijn vraag geen spoed heeft?
De Zorgcentrale helpt u graag. Van een kleine vraag over de zorg tot een vraag om hulpmiddelen te lenen, de Zorgcentrale staat dag en nacht voor u klaar. 

Kan ik personenalarmering vergoed krijgen door de verzekering?
De zorgverzekeraar kan een vergoeding geven. De verzekerde betaalt dan nog wel een kleine eigen bijdrage, deze indicatie kan toegekend worden als de medische situatie voldoet aan de door de zorgverzekeringswet wettelijk gestelde voorwaarden. Uit uw medische gegevens moet blijken dat uw problemen van dusdanige aard zijn dat u door gezondheidsproblemen risico loopt om in een noodsituatie terecht te komen. Of bij bepaalde ziektes, bv Parkinson of als iemand terminaal is. De gemeente kan in sommige gevallen bijdragen, als er een minimum inkomen is.

Andere gevallen: iedereen kan alarmering krijgen, maar moet dan zelf de kosten betalen.

De Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land staat dag en nacht voor u klaar en is telefonisch bereikbaar op 0900-8864. 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in