Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Thuiszorg Het Friese Land

Thuiszorg Het Friese Land

Bij Thuiszorg Het Friese Land staan we dag en nacht voor u klaar. Met ruim tweeduizend bevlogen medewerkers bieden we in Friesland zorg, ondersteuning en begeleiding aan. Wij zijn altijd bereikbaar, 24 uur per dag, via 0900-8864.

Thuiszorg Het Friese Land helpt iedereen die thuis aangewezen is op hulp, verzorging en verpleging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen met een lichamelijke beperking of chronische psychische problemen. Of aan iemand die net een operatie achter de rug heeft. We helpen eenieder zo lang mogelijk zelfstandig te blijven op de manier die hij of zij prettig vindt.

Alle zorg

Wij bieden alle vormen van zorg, begeleiding en huishoudelijke hulp om thuis te blijven wonen. Onder andere:

Thuiszorg
Personenalarmering
Thuisbegeleiding
Specialistische verpleging
Palliatieve zorg

De wijkverpleegkundige levert zorg samen met een professioneel wijkteam van verpleegkundigen en verzorgenden. We hebben goed contact met andere zorgverleners als huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers. Zo stemmen we de zorg goed af.

Onze organisatie

Thuiszorg Het Friese Land biedt zorg in acht gemeenten in Noord- en Midden-Friesland, van Dokkum en Harlingen tot Heerenveen en op de Waddeneilanden. Ook als onze cliënten op vakantie zijn, staan we voor hen klaar. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op zorg.

Ruim tweeduizend uitstekend opgeleide en ervaren medewerkers staan daarom klaar om hulp en ondersteuning te bieden. Als het nodig is, komen we dagelijks verschillende keren langs, overdag en ’s nachts. Ook al is dat op een afgelegen plek.

In iedere gemeente binnen ons werkgebied hebben wij een regiokantoor. Vanuit die regiokantoren organiseren wij de zorg. Er is dus altijd een regiokantoor bij u in de buurt. Onze medewerkers zijn dag en nacht onderweg. Ook zij zijn dus altijd in de buurt en overal thuis.

De afdelingen die onze collega's in de zorg ondersteunen, zoals onder andere personeelszaken, financiën, de zorgadministratie en de zorgcentrale, werken vanuit DFRSLND, ons kantoor aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden. We delen dit kantoor met onze collega's van Noorderbreedte.

Thuiszorg Het Friese Land is altijd bereikbaar, zeven dagen per week, 24 uur per dag, via 0900-8864.
 

Thuiszorg Het Friese Land en Noorderbreedte

Thuiszorg Het Friese Land fuseerde op 1 oktober 2021 op bestuurlijk niveau met ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte. Met deze fusie vallen  Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land vanaf dat moment formeel onder één bestuur. Met deze samenwerking willen Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land een nog betere ketenzorg leveren. De organisaties staan onder meer 24 uur per dag, zeven dag per week klaar voor hun cliënten en zijn altijd bereikbaar via een zorgcentrale. Met elkaar bieden ze complexe verpleeghuiszorg aan huis, een soepele doorstroom van zorg thuis naar verpleeghuiszorg, een goede overgang van het ziekenhuis naar huis en van de thuissituatie naar het ziekenhuis. Ook bevordert de fusie op bestuurlijk niveau de samenwerking op het gebied van revalideren en zorgen voor een goede terugkeer van mensen naar huis. Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land kunnen daarnaast nog meer inzetten op het gebruik van zorgtechnologie, zowel op de zorglocaties als in de thuissituatie. Dat alles verbetert en professionaliseert de ouderenzorg in Noord- en Midden-Fryslân verder.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in