Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

11 maart 2022

Versterking Raad van Toezicht Zorgpartners Friesland

Zorgpartners Friesland is de stichting waar het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, Noorderbreedte en sinds kort Thuiszorg Het Friese Land onderdeel van zijn. De raad wordt versterkt met de benoeming van twee nieuwe leden.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van alle partners binnen de stichting. De toezichthouders treden ook op als leden van de Raden van Commissarissen van deze afzonderlijke BV’s. Normaal gesproken bestaat de raad uit vijf personen. Sinds het vertrek van een aantal leden in 2020 bestond de raad uit drie leden. Daarom werden er twee nieuwe leden gezocht. De benoeming van Sophia de Rooij en Jorrit Volkers brengen de raad weer op de volle sterkte.

De benoeming wordt gesteund door alle betrokken medezeggenschapsorganen. Jaap Zwemmer, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van de twee ervaren toezichthouders. “Zeker in een tijd waarin de zorg sterk in beweging is en zaken als digitalisering, Juiste Zorg op de Juiste Plek en betaalbaarheid grote uitdagingen zijn, maar ook kansen bieden.”

Sophia de Rooij
Sophia de Rooij is bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Amstelland en hoogleraar interne geneeskunde. Ze heeft een brede interesse in de organisatie en kennis van de gezondheidszorg en is daarin landelijk zeer actief. Zij kan beschikken over een groot netwerk zowel wetenschappelijk als bestuurlijk. Sophia de Rooij heeft ervaring als medisch specialist en is een ervaren zorgbestuurder. 

Jorrit Volkers
Jorrit Volkers heeft als dean en partner bij Deloitte Nederland ruime ervaring als bestuurder en beschikt over een breed bestuurlijk netwerk binnen en buiten Friesland. Daarnaast is hij universitair docent in het belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is maatschappelijk betrokken en richt zich op ontwikkeling en verbetering van organisaties. Jorrit Volkers is onder meer aangetrokken vanwege zijn grote financiële kennis.
 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in