Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

20 januari 2023

Thuiszorg Het Friese Land kijkt zorgvuldig naar de planning van huishoudelijke hulpen

Dinsdag 10 januari jl. publiceerde de Leeuwarder een artikel met als titel Onrust bij personeel thuiszorgorganisatie Friese Land over nieuwe werkwijze.

In het artikel wordt de suggestie gewekt dat Thuiszorg Het Friese Land een nieuwe werkwijze hanteert voor huishoudelijke hulpen. Dit is niet het geval. We doen wat we al jaren doen: we voeren het beleid uit van gemeenten. Dat betekent dat we continu bezig zijn de planning zo goed mogelijk te organiseren. Dit betekent ook al jaren dat een cliënt soms een andere hulp krijgt. We leveren maatwerk door dit zorgvuldig en individueel met cliënten en medewerkers te communiceren.

In 2022 ontvingen 4.069 cliënten huishoudelijk hulp, in totaal 88 cliënten kregen in goed overleg een nieuwe huishoudelijke hulp. Dit is 2% van de cliënten.  

In de eerste helft van 2023 zullen nog een aantal cliënten ook een andere huishoudelijke hulp krijgen. Naar verwachting gaat het om nog 8-10% van de cliënten.

Het grootste deel van de huishoudelijke hulpen werkt al in hun eigen woonomgeving. Een klein aantal huishoudelijke hulpen nog niet. We kijken zorgvuldig of we ook deze medewerkers dichterbij hun eigen woonomgeving in kunnen zetten. Medewerkers die het betreft krijgen hierover persoonlijk bericht.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in