Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

2 juni 2021

Samenwerken aan veilige woningtoegang is noodzakelijk

veilige woningtoegang; sleutelkluis; digitaal slot

‘Zoek elkaar op, bundel de krachten en ga de uitdaging met elkaar aan’. Dat waren enkele tips en suggesties die donderdag 27 mei 2021 gedaan werden tijdens de online conferentie ‘Veilige woningtoegang, voor de zorg aan kwetsbare ouderen: een gedeelde verantwoordelijkheid’. Thuiszorg Het Friese Land organiseerde deze online conferentie om het onderwerp breed onder de aandacht te brengen. 

Een veilige woningtoegang is van belang, betoogde directeur-bestuurder Klaas Kuilman van Thuiszorg Het Friese Land, bij de start van de conferentie. “Het is misschien geen sexy onderwerp, maar het is noodzakelijk dat we dit goed met elkaar regelen. Iedereen is het erover eens dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en de best mogelijke zorg krijgen, als ze dat nodig hebben. Veilige woningtoegang is daarbij essentieel.”

 

Goed bezochte bijeenkomst
Er was veel interesse voor de online conferentie voor bestuurders, beleidsmakers en directeuren van gemeenten, zorgverzekeraars, woningcorporaties, vastgoedbeheerders  en (thuis)zorgorganisaties. Ruim vijftig deelnemers namen deel, o.a. namens (thuis)zorgorganisaties, zorgverzekeraars, woningcorporaties en brandweer, maar er sloten ook wethouders, raadsleden en leveranciers van sluitsystemen aan.

 

Samenwerken in de zorg
In een informele sfeer kregen de deelnemers vier presentaties voorgeschoteld. Klaas Kuilman trapte af namens Thuiszorg Het Friese Land en gaf vervolgens het stokje over aan Tonko Wedda en Roger Jongen van WDTM, de branchevereniging voor woonzorgtechnologie en –innovatie. Zij belichtten de complexiteit van het onderwerp en pleitten net als Klaas Kuilman voor een betere onderlinge samenwerking. “Niet alleen de diverse ketenpartners moeten samenwerken, maar de samenwerking tussen zorgorganisaties lijkt vaak ook lastiger dan zou moeten.”

 

Succesverhalen delen
De conferentie werd afgesloten met twee succesvolle praktijkvoorbeelden, door Lars Kikkert van woningcorporatie Elkien en door Tjakko Middel, beleidscoördinator Wonen, Ondernemen en Ontwikkelen bij de gemeente Helmond.
De reacties na afloop van de conferentie waren enthousiast. “Dit onderwerp moeten we toch echt serieus met elkaar gaan oppakken”, zo stelde één van de deelnemers.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in