Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

17 juli 2023

Provinciale toekomstgerichte samenwerking nachtzorg in de wijkverpleging

Friese thuiszorgorganisaties werken nauw samen bij het leveren van acute nachtzorg

Friese thuiszorgorganisaties werken sinds 1 juli 2023 nauw met elkaar samen als het gaat om het leveren van nachtzorg.

In een breed samenwerkingsverband, hebben Friese Thuiszorgorganisaties met elkaar afspraken gemaakt over de nachtzorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen, chronische zieken en palliatieve zorgvragers met een acute zorgvraag.

 

Om blijvend hoogwaardige en adequate nachtzorg (23.00 – 07.00 uur) te kunnen aanbieden, leveren sinds 1 juli KwadrantGroep, Antonius  en Thuiszorg Het Friese Land de nachtzorg in de thuissituatie in Friesland. Deze drie organisaties zijn de zo genoemde “rijdende partijen”. Zij zijn met elkaar verantwoordelijk voor de nachtzorg van bijna 16.000 cliënten in heel Friesland. Deze ‘rijdende partijen’ worden ingezet naar aanleiding van een samenwerking tussen maar liefst 12 Friese zorgorganisaties: Patyna, Buurtzorg, Leppehiem, Zorgcentrum het Bildt, Comfortzorg, Thuiszorg Slippens, Aardema Zorggroep, Zorg Thuis Liante, Zorggroep Sint Maarten, ZuidOostZorg, Allerzorg en Interzorggroep.

 

Samenwerken en afstemmen
De vraag naar zorg neemt toe en de arbeidsmarkt is krap. Samenwerking en afstemming is dan ook essentieel, zo schreven de brancheverenigingen in 2019 in het landelijke document: ‘Samen op weg naar een toekomstbestendige wijkverpleging’. In dat kader onderzochten de samenwerkende partijen hoe ze de nachtzorg samen zo goed mogelijk kunnen doorontwikkelen. Belangrijk is dat de klant als aanspreekpunt zijn eigen vertrouwde thuiszorgorganisatie blijft behouden.

 

Unieke samenwerking
Door deze unieke samenwerking kunnen alle aangesloten zorgorganisaties hun cliënten de benodigde zorg blijven bieden. In de toekomst blijft een vertegenwoordiging van alle zorgorganisaties actief om de benodigde samenwerking en inzet van de nachtzorg te evalueren en waar nodig te verbeteren.  

 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in