Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

24 januari 2022

Overheid benoemt initiatief Thuiszorg Het Friese land tot Koploper

Het Traineeship Wijkverpleegkundige, dat eind 2020 werd afgerond bij Thuiszorg Het Friese Land, is door het Actie Leer Netwerk van de rijksoverheid bestempeld tot een vernieuwend arbeidsmarktinitiatief, een Koploper. Dit initiatief draagt bij aan de aanpak van het personeelstekort in de zorg.   

In 2020 rondde Thuiszorg Het Friese Land het Traineeship Wijkverpleegkundige af. Met dit intern leertraject werden verpleegkundigen opgeleid tot wijkverpleegkundigen. Het Actie Leer Netwerk van de rijksoverheid vindt dat dit initiatief een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van het personeelstekort in zorg en welzijn.

Het Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma 'Werken in de Zorg' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit programma faciliteert en ondersteunt partijen die de personeelstekorten in de zorg aanpakken. Met het zogenoemde Koplopernetwerk inspireert en stimuleert het Actie Leer Netwerk zorgorganisaties om vernieuwende initiatieven te starten, of succesvolle initiatieven van anderen over te nemen.

Koplopernetwerk
Het Actie Leer Netwerk richtte hiervoor het Koplopernetwerk in. Dit is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan vernieuwende initiatievendie een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn. 

Regionale zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid kunnen via het Koplopernetwerk met elkaar in contact komen en van elkaar leren.

Inspiratie
Het Koplopernetwerk biedt inspiratie, verzamelt én toont vernieuwende voorbeelden van initiatieven die de personeelstekorten in zorg en welzijn aanpakken. Vernieuwende arbeidsmarktinitiatieven die concreet bijdragen aan het oplossen van personeelstekorten in de zorg, kunnen worden aangemeld als Koploper. 

Waardevolle bijdrage
Het Traineeship Wijkverpleegkundige van Thuiszorg Het Friese Land was zo'n vernieuwend initiatief. Dankzij het Traineeship Wijkverpleegkundige kunnen verpleegkundigen zich al werkend verder ontwikkelen tot professionals in de wijkverpleging.  Een goed begin voor het behoud van startende wijkverpleegkundigen, oordeelde het Koplopernetwerk. Het traineeship wordt inmiddels vermeld op de website van het Actie Leer Netwerk, zodat andere organisaties zich hierdoor kunnen laten inspireren.

Donderdag 27 januari 2022 benoemt Marit Elenbaas, hoofd arbeidsmarkt bij het ministerie van VWS, het Traineeship Wijkverpleegkundige tijdens een speciale Koplopersbijeenkomst formeel tot nieuwe Koploper. 

Lees het hele Koploperverhaal "Traineeship Wijkverpleegkundige: een goede start in de wijkverpleging" op de website van het Actie Leer Netwerk.   

 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in