Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

24 januari 2024

Netwerk Dementie Fryslân groeit! Vier organisaties sluiten zich aan

Vier nieuwe zorgorganisaties ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Netwerk Dementie Fryslân

Donderdag 18 januari 2024 sloten vier nieuwe zorgorganisaties zich aan bij Netwerk Dementie Fryslân en werd een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit onderstreept de groei en de meerwaarde van het netwerk.

Samenwerken is cruciaal in de steeds complexere zorg voor mensen met dementie. Na ruim drie jaar blijkt Netwerk Dementie Fryslân, met haar gespecialiseerde casemanagers dementie, onmisbaar in deze zorg. Ook Aardema Zorggroep, Buurtzorg, Zorggroep Liante en Zorggroep Sint Maarten sloten zich daarom op donderdag 18 januari bij het netwerk aan. Netwerk Dementie Fryslân (NDF) wordt sinds november 2020 gevormd door de Friese zorgorganisaties Alliade, Antonius, KwadrantGroep, ZuidOostZorg en Thuiszorg Het Friese Land.

Flinke vooruitgang geboekt
In de afgelopen jaren boekte Netwerk Dementie Fryslân flinke vooruitgang. De aangesloten organisaties werken nauw samen en ondersteunen mensen met dementie en hun naasten op uniforme wijze. De werkwijzen zijn op elkaar afgestemd en aanmeldingen worden onderling verdeeld. Casemanagers zijn gekoppeld aan huisartspraktijken zodat er vaste aanspreekpunten zijn. De samenwerking met de wijkverpleging is versterkt, waardoor wijkverpleegkundigen in stabiele situaties de zorg voor cliënten kunnen overnemen. Alle gespecialiseerd casemanagers dementie zijn getraind, onder andere in het voeren van familiegesprekken.
 

De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in 2040 in Fryslân oploopt naar ruim 21.000 mensen. De organisaties aangesloten bij NDF gaan deze uitdaging gezamenlijk aan. Zonder concurrentie vindt afstemming plaats over wie wanneer welke ondersteuning kan bieden. De samenwerking met huisartsen, wijkverpleging, andere zorgorganisaties én familie en naasten van mensen met dementie is essentieel. Door samen te werken krijgen mensen met dementie de best mogelijke ondersteuning en zorg.

Netwerkbijeenkomst
De vier zorgorganisaties die zich bij NDF aansluiten, werden donderdag 18 januari verwelkomd tijdens een netwerkbijeenkomst voor casemanagers, zorgbestuurders en zorgprofessionals en -organisaties waarmee samengewerkt wordt. De bijeenkomst vond plaats in Neushoorn in Leeuwarden. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst staat gepland rond 18.00 uur. Sipke Jan Bousema was dagvoorzitter tijdens de informatieve bijeenkomst. Aan het einde van de dag, rond zes uur, ondertekenden alle betrokken zorgorganisaties de samenwerkingovereenkomst, waarmee  Aardema Zorggroep, Buurtzorg, Zorggroep Liante en Zorggroep Sint Maarten zich formeel aansloten bij Netwerk Dementie Fryslân. 

Voor meer informatie over Netwerk Dementie Fryslân: www.netwerkdementiefryslan.nl

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in