Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

28 januari 2022

Jetske van der Beek: “bij een volgend traineeship passen we geleerde lessen praktisch toe”

Tijdens een overvolle ZOOM bijeenkomst benoemde een topambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport  het ‘Traineeship Wijkverpleegkundige’ van Thuiszorg Het Friese Land donderdag 27 januari 2022 formeel tot Koploper. 

Om de personeelstekorten in zorg en welzijn terug te dringen startte het ministerie van VWS het actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ en werd het Actie Leer Netwerk ingericht. Dit netwerk inspireert en stimuleert betrokken partijen bij te dragen aan het oplossen van dit personeelstekort, met vernieuwende initiatieven of door waardevolle initiatieven van elkaar over te nemen. Die waardevolle, vernieuwende initiatieven worden benoemd tot Koploper. 

Formeel Koploper
Tijdens een online Koplopersbijeenkomst benoemde Marit Elenbaas (op de foto links), hoofd arbeidsmarkt bij het ministerie van VWS, ook ons Traineeship Wijkverpleegkundige formeel tot Koploper. Vlak voor die bijeenkomst werd op de Tesselschadestraat namens het ministerie al een feestelijke bos bloemen afgeleverd, met daarbij de formele Koploper oorkonde. Het Traineeship Wijkverpleegkundige was de eerste Koploper die tijdens de bijeenkomst werd benoemd. Jetske van der Beek (rechts op de foto), hoofd P en O bij Thuiszorg Het Friese Land, werd door Marit Elenbaas uitgenodigd iets te vertellen over het leertraject. Ze was daarbij vooral ook nieuwsgierig wat we bij Thuiszorg Het Friese Land leerden van dit traject. 

Belangrijke lessen
Jetske vertelde enthousiast over de resultaten van dit traineeship. “Tijdens dit traineeship hebben we gemerkt dat de persoonlijke ontwikkeling van wijkverpleegkundigen superbelangrijk is. Dat was een belangrijke les. Daarnaast hebben we geleerd dat trainee’s door de drukte van alle dag veel te snel volledig worden ingezet als wijkverpleegkundige en dat er te weinig tijd aan het leerproces wordt besteed. Het is de bedoeling dat we in 2022 bij Thuiszorg Het Friese Land opnieuw starten met een Traineeship Wijkverpleegkundige. Die gaan we die lessen in de praktijk toepassen en deze valkuilen voorkomen.”   
 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in