Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

13 maart 2020

Het coronavirus in de thuiszorg

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Er leven veel vragen. Thuiszorg Het Friese Land blijft de zorg bieden zoals u dat van ons gewend bent.

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Er leven veel vragen. Hoe zit dat dan met de zorg thuis, komt mijn huishoudelijke hulp wel of niet? Thuiszorg Het Friese Land blijft de zorg bieden zoals u dat van ons gewend bent. Tegelijkertijd volgen wij de adviezen en maatregelen van het RIVM en GGD Fryslân.

Thuiszorg Het Friese Land heeft te maken met kwetsbare mensen. We doen er dan ook alles aan om het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Verpleging en verzorging

Onze medewerkers verzoeken we daarom thuis te blijven wanneer zij:

1.       hoesten of griepverschijnselen én koorts hebben

2.       onlangs besmette risicogebieden bezochten

3.       in aanraking zijn geweest met coronapatiënten

Daarnaast geven we uiteraard gehoor aan de oproep van minister Bruno Bruins en minister-president Rutte, op woensdag 12 maart:

  • we vragen onze medewerkers dringend zich alléén ziek te melden wanneer er sprake is van griepverschijnselen én  koorts
  • we vragen onze medewerkers voorlopig niet af te reizen naar het buitenland

Wij zijn ervan overtuigd dat we de zorg aan onze cliënten de komende tijd met deze maatregelen kunnen blijven bieden zoals u dat van ons gewend bent.

Protocol uitbraak coronavirus

Wanneer een cliënt of een van onze medewerkers besmet is met het coronavirus, dan volgen we het landelijk protocol voor zorgverleners. Dit protocol is opgesteld door het RIVM en de GGD en bepaalt welke concrete maatregelen er worden genomen.

Er is momenteel overigens ook een landelijk protocol specifiek voor wijkverpleging in de maak. Zodra dat protocol beschikbaar is, zal Thuiszorg Het Friese Land dat gebruiken.

Huishoudelijke hulp

Ook de huishoudelijke hulp en ondersteuning van Thuiszorg Het Friese Land gaat door zoals u van ons bent gewend.

Risico’s mijden

Wij stellen alles in het werk om het verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met oog op het besmettingsrisico vragen wij ook uw medewerking daarbij. Heeft u griepverschijnselen én koorts, bezocht u de afgelopen tijd één van de risicogebieden in het buitenland of heeft u contact gehad met een patiënt met het coronavirus, geeft u dat dan even telefonisch aan ons door.

U kunt dit telefonisch doorgeven aan onze zorgcentrale, via 0900-8864.

Tien vragen en antwoorden

Heeft u nog vragen of wilt u meer lezen over het coronavirus en de genomen maatregelen in dat kader? Lees dan het antwoord op tien veelgestelde vragen over het coronavirus.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in