Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

5 mei 2021

Heeft u zich al aangemeld voor de online conferentie 'Veilige woningtoegang'?

Donderdag 27 mei organiseert Thuiszorg Het Friese Land een online conferentie over een 'Veilige woningtoegang voor de zorg aan kwetsbare ouderen: een gedeelde verantwoordelijkheid'. Bestuurders, beleidsmakers en directeuren van gemeenten, zorgverzekeraars, woningcorporaties, vastgoedbeheerders en (thuis)zorgorganisaties kunnen zich vanaf begin mei 2021 aanmelden.  

Bestuurders, beleidsmakers en directeuren van gemeenten, zorgverzekeraars, woningbouwcorporaties, vastgoedbeheerders en (thuis)zorgorganisaties kunnen zich vanaf begin mei gratis aanmelden voor de online conferentie 'Veilige woningtoegang, voor de zorg aan kwetsbare ouderen: een gedeelde verantwoordelijkheid'. 

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. We willen dat zij daar veilig en comfortabel wonen en dat ze altijd direct de beste zorg thuis krijgen. Ook als ze door immobiliteit of een ongeval de deur niet open kunnen doen. Hoe organiseren we dat de zorg veilig binnen komt? Hoe kunnen we op elk moment van de dag zorg bieden aan ouderen die thuis wonen, welke investeringen en afspraken zijn daarvoor nodig?

Tijdens de online conferentie op donderdag 27 mei delen deskundigen uit de praktijk hun ervaringen, zij vertellen wat er nodig is voor een veilige woningtoegang en waar zij tegenaan lopen. 

 • Lars Kikkert            - Teamleider klantteam dagelijks onderhoud bij Woningcorporatie Elkien
  'Veilige toegang, opschalen ja, maar hoe?'   
              
 • Tjakko Middel         - Beleidscoördinator Wonen, Ondernemen en Ontwikkelen, gemeente Helmond
  Digitale sloten maken deuren open die voor anderen gesloten blijven’
           
 • Tonko Wedda          - Van de WDTM branchevereniging woonzorgtechnologie en zorginnovatie 
  en Roger Jongen     
  ‘Ketensamenwerking: de sleutel tot veilige woningtoegang voor zorg aan kwetsbare ouderen’    
   
 • Klaas Kuilman          - Directeur bestuurder van Thuiszorg Het Friese Land
  Langer thuis? Optimale zorg aan huis regelen we samen!’  

"Er zijn al mooie stappen gezet", stelt Klaas Kuilman, directeur-bestuurder bij Thuiszorg Het Friese Land. Verschillende woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren hebben al veel gedaan om die veilige woningtoegang te verbeteren. Inspirerende verhalen die we tijdens het digitaal evenement graag delen. Daarnaast willen we bekijken hoe het nog beter kan, bijvoorbeeld door ook de rol van de gemeente te verkennen." 

Meld u nu aan en laat u 27 mei informeren en inspireren, zodat we ouderen ook in de toekomst de beste zorg thuis kunnen blijven bieden. 

Bent u er bij?
Aanmelden kan met het digitaal aanmeldformulier

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in