Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

19 maart 2024

Geld of cadeaus van een cliënt? Nee, dank u wel!

“Mensen zijn altijd blij als ik langskom. Dit werk is zo ontzettend dankbaar”, vertelt Judith Bouma, huishoudelijke hulp bij Thuiszorg Het Friese Land. Die dankbaarheid maakt het werken in de zorg juist zo mooi, vindt Judith. En daarmee staat ze niet alleen: dát is waarom veel van onze thuiszorg medewerkers in de zorg werken. De glimlach op het gezicht van een cliënt als zij hun werk hebben gedaan, een tevreden blik, een blije cliënt: dat is onbetaalbaar. Dát is waarvoor wij in de zorg werken. Daar hoeven wij niets extra’s voor te ontvangen, integendeel: bij Thuiszorg Het Friese Land nemen we nooit (financiële) giften van cliënten aan.  

Geld of cadeaus van een cliënt? Nee, dank u wel!

Onze cliënten zijn blij met de zorg die wij dagelijks bieden. Zij waarderen die zorg dan ook met hoge rapportcijfers: een ruime 9 voor de verpleging en verzorging en een 7,6 voor de huishoudelijke hulp.

Eenzaamheid
Maar veel cliënten waarderen niet alleen onze professionele zorg, zij kijken vooral ook uit naar het moment dat een verpleegkundige, verzorgende of een huishoudelijke hulp bij hen langskomt. Het bezoek van één van onze thuiszorg collega’s is het lichtpuntje op de dag van veel ouderen, die regelmatig lange dagen alleen thuis zitten en zich eenzaam voelen.

Professionele houding
Het is dan ook niet zo gek dat cliënten regelmatig een hechte band krijgen met de collega’s van de thuiszorg. Er zijn zelfs cliënten die zó graag hun dankbaarheid en waardering willen laten blijken, dat zij de thuiszorgmedewerkers verrassen met dure cadeaus of geld. Heel verleidelijk voor onze medewerkers om dat aan te nemen. Maar bij Thuiszorg Het Friese Land hebben wij hierover een strikte afspraak: we nemen nooit geld of andere geschenken aan van een cliënt.

Onze (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, huishoudelijke hulpen en alle andere collega’s zijn echte zorgprofessionals. Het bieden van zorg is hun werk. Om die reden nemen zij nooit (financiële) giften aan voor de zorg die zij namens Thuiszorg Het Friese Land bieden.

Bij Thuiszorg Het Friese Land hechten we veel waarde aan deze afspraak. We hebben ‘m daarom zelfs vastgelegd in onze arbeidsvoorwaarden. Waar nodig attenderen we onze medewerkers hier soms extra op.

Iets lekkers of een klein aardigheidje
Betekent dit nu dat u onze medewerkers nooit meer mag bedanken met een kleine verrassing, dat onze medewerkers nooit iets van een cliënt mogen aannemen? Nee, zo streng is onze afspraak  niet. Een cliënt mag een zorgmedewerker best eens verrassen en verwennen met iets lekkers of een klein aardigheidje. Maar wij drukken onze medewerkers op het hart in elk geval nooit geld aan te nemen of grote geschenken.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in