Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

14 februari 2021

Code rood door ijzel: alleen noodzakelijk medische zorg

weerswaarschuwing code rood ijzel

Maandagmorgen 15 februari, vanaf 5.00 uur, biedt Thuiszorg Het Friese Land vanwege een weerswaarschuwing van het KNMI, code rood, in principe alleen de noodzakelijk medische zorg aan cliënten.

Maandagmorgen 15 februari, vanaf 5.00 uur, geeft het KNMI vanwege ijzel opnieuw ‘code rood’ af. Met oog op deze weerswaarschuwing biedt Thuiszorg Het Friese Land maandagochtend, in alle vroegte, in principe alleen de medisch noodzakelijke zorg aan cliënten.

Onze verzorgenden en verpleegkundigen van Thuiszorg Het Friese Land bekijken tijdig welke zorg medisch noodzakelijk is. Deze zorg blijven wij uiteraard bieden. Daarnaast bekijken we welke zorgverlening eventueel door familieleden of mantelzorgers overgenomen kan worden.

Overigens kan het weer lokaal enorm verschillen. Wij hebben onze verzorgenden, verpleegkundigen en al onze medewerkers in het sociaal domein daarom verzocht, maandagochtend zelf een inschatting te maken of zij verantwoord aan het werk kunnen gaan. Is dat niet het geval, dan nemen zij hierover contact op met de betrokken cliënten. 

Update 14.00 uur:
De meeste gladheid is inmiddels voorbij, maar vooral in woonstraten en op stoepen kan het nog glad zijn door sneeuwresten. De regen maakt de sneeuw namelijk papperig en extra glad. Ook is het op sommige plekken nog glad door ijzel. Het is nog steeds aan onze medewerkers om te bepalen welke zorg zij op maandag 15 februari bieden. Op dinsdag 16 februari pakken we de zorg weer als regulier op.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in