Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

6 februari 2021

Code rood: calamiteitenplan in werking in de thuiszorg

Vanwege de slechte weersvoorspellingen en de door het KNMI afgegeven 'code rood', activeert Thuiszorg Het Friese Land in de nacht van 6 op 7 februari 2021 haar calamiteitenplan en biedt alleen  de medisch noodzakelijke zorg aan cliënten.  

Thuiszorg Het Friese Land activeert in de nacht van zaterdag 6 februari op zondag 7 februari, om middernacht haar calamiteitenplan. Het calamiteitenplan treedt in werking met oog op de verwachte weersomstandigheden en de afgegeven weerswaarschuwing door het KNMI, ‘code rood’. Dit betekent dat we voorlopig alleen nog de medisch noodzakelijke zorg bieden aan cliënten.  

De verzorgenden en verpleegkundigen van Thuiszorg Het Friese Land zullen vanwege dit calamiteitenplan kritisch bekijken welke zorg medische noodzakelijk is. Deze zorg blijven wij uiteraard bieden. Daarnaast bekijken we welke zorgverlening eventueel door familieleden of mantelzorgers overgenomen kan worden.

Om de noodzakelijke zorg aan cliënten te kunnen blijven bieden, zullen wij ook een beroep doen op  medewerkers die in hetzelfde dorp of in de buurt van onze cliënten wonen. 

Uiteraard informeren wij u wanneer het calamiteitenplan weer zal worden opgeheven.
Update 10 februari: wij hebben onze zorg op de reguliere wijze weer hervat.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in