Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Verpleging bij diabetes

Bent u diabetespatiënt? De verpleegkundige kan extra advies, instructie en voorlichting geven over uw ziekte en uw medicatie bij u thuis. Dit gebeurt, zo nodig, aanvullend op de zorg van uw huisarts, praktijkondersteuner of internist.

Ondersteuning bij diabetes

Wilt u wat meer uitleg en ondersteuning naast de hulp van uw diabetesbehandelaar (huisarts, internist)? Vindt u het bijvoorbeeld moeilijk om te accepteren dat u diabetespatiënt bent? Of wilt u meer weten over de werking van de medicatie of het gebruik van hulpmiddelen? U krijgt ook advies over het aanpassen van uw levensstijl.

De (wijk)verpleegkundige komt bij u thuis voor advies en begeleiding op het gebied van:

  • uw diabetes
  • het bepalen van uw bloedsuikerspiegel (instructies/hulp)
  • het toedienen van insuline (instructies/hulp)
  • uw medicatie (werking en gebruik)
  • advies over gewicht, voeding en beweging
  • ondersteuning en ontlasting van mantelzorger(s)
  • het voorkomen van verergering van uw klachten

De (wijk)verpleegkundige luistert naar u en adviseert u en uw naasten. Dat gebeurt (indien nodig) in samenwerking met de andere hulpverleners. Doel is om u te helpen met het omgaan met uw ziekte, zodat u zelf de regie houdt.

Aanvragen verpleegkundige zorg en/of begeleiding bij diabetes

Deze zorg en begeleiding vraagt u aan via uw huisarts, de wijkverpleegkundige of via uw behandelend specialist in het ziekenhuis. Wilt u daar hulp bij? Laat het ons weten, wij helpen u graag.

Meer informatie

Heeft u het idee dat u of uw naaste thuis zorg en/of begeleiding op het gebied van diabetes nodig heeft? Bel ons gerust op 0900 - 88 64, wij bekijken samen met uw behandelend arts wat de mogelijkheden zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Advies en voorlichting over diabetes
Hulp bij het aanpassen van uw levensstijl
Instructie diabetesmedicatie
Ontlasten van mantelzorgers
Advies gebruik van hulpmiddelen

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in