Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Specialistische verpleging bij hartfalen

Heeft u problemen met uw hart? Onze gespecialiseerd wijkverpleegkundige bezoekt u thuis en bespreekt met u wat hartfalen is, hoe het hart werkt, welke medicijnen u moet slikken en waarom. Ook krijgt u uitleg over het belang van een gezonde levensstijl.

Ondersteuning bij hartfalen

Wanneer uw hart niet meer werkt zoals het zou moeten, kan dit u onzeker maken. De gespecialiseerd wijkverpleegkundige helpt u met het accepteren van de ziekte. Bij ieder bezoek controleert de gespecialiseerd wijkverpleegkundige uw bloeddruk, pols en gewicht en bespreekt uw vragen. De verpleegkundige komt bij u thuis voor ondersteuning, advies en begeleiding op het gebied van:

  • uw ziektebeeld
  • uw medicatie (werking en gebruik)
  • leefregels en beweging
  • mantelzorger(s)
  • stoppen met roken
  • voorkomen van verergering van uw klachten

Wat is hartfalen?

Bij hartfalen pompt het hart niet genoeg bloed rond. U raakt vermoeid, bent kortademig of houdt vocht vast in benen en enkels. Met de juiste behandeling kunt u leren leven met hartfalen. We doen er bovendien alles aan om overbelasting van uw mantelzorgers te voorkomen. We stemmen goed op elkaar af wat wij doen en wat zij doen. De specialistisch wijkverpleegkundige luistert naar u en adviseert u en uw naasten. Dat gebeurt (indien nodig) in samenwerking met de andere hulpverleners. Zo weet u beter hoe u moet omgaan met hartfalen en houdt u zelf de regie.

Aanvragen specialistische verpleging bij hartfalen

U kunt specialistische zorg aanvragen via uw huisarts, de wijkverpleegkundige of via uw behandelend specialist in het ziekenhuis. Wilt u daar hulp bij? Laat het ons weten, Thuiszorg Het Friese Land helpt u graag.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Advies en voorlichting over hartfalen
Hulp bij het aanpassen van uw levensstijl
Informatie over stoppen met roken
Uitleg medicatie
Controleren bloeddruk, pols en gewicht

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in