Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Dementiezorg

Iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie, kan terecht bij Thuiszorg Het Friese Land.

 
Thuiszorg Het Friese Land is aangesloten bij Netwerk Dementie Fryslân. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.  

U bent doorverwijzer
Als huisarts of medewerker in de (geriatrische) zorg bent u vaak het eerste aanspreekpunt voor familie of mantelzorgers die te maken krijgen met een dementerende partner of naaste. Voortaan kunt u bij Thuiszorg Het Friese Land iemand aanmelden voor begeleiding en zorg op maat. Doe dat bij voorkeur via ZorgDomein. Wij maken daarnaast gebruik van een aanmeldingsformulier. Dat kunt u digitaal invullen of uitprinten.

Digitaal aanmeldformulier: U vult het digitale aanmeldformulier hier in en klikt op de knop Indienen.

Geprint aanmeldformulier: U print het aanmeldingsformulier (pdf) en vult het in. Het ingevulde formulier stuurt u per fax naar 058 233 7403, per e-mail naar cmd@thfl.nl of naar ons postadres:
Thuiszorg Het Friese Land
t.a.v. Casemanagers dementie
Postbus 417
8901 BE Leeuwarden

U bent familie of mantelzorger
Dementie ontstaat heel sluipend en is daardoor in de beginfase lastig te herkennen. Twijfelt u of uw naaste, familielid of kennis (beginnende) dementie heeft? Neemt u dan contact op met uw huisarts. Hij of zij adviseert u over de vervolgstappen. Lees ook eens de tips voor familie en naasten op de website van Netwerk Dementie Fryslân. 

Wachttijden 
Bij Netwerk Dementie Fryslân zijn vijf zorgorganisaties aangesloten. Naast Thuiszorg het Friese Land zijn dat de KwadrantGroep, Meriant, Thuiszorg Zuidwest Friesland en ZuidOostZorg.
Voor informatie over de wachttijd voor dementiezorg, verwijzen wij u naar de actuele informatie hierover op de website van Netwerk Dementie Fryslân:  

Vragen?
Heeft u vragen over dementiezorg van Thuiszorg Het Friese Land? Wij horen het graag. Stel uw vraag via e-mail of bel 088-5109910 (altijd bereikbaar). Netwerk Dementie Fryslân heeft een eigen website.
 

Meer informatie over dementie
Op de website van Alzheimer Nederland vindt u uitgebreide informatie over dementie, de eerste verschijnselen en de diagnose.

Zorg uitgelicht

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in