Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

25 april 2019

Veilige toegang tot wooncomplexen geregeld

Thuiszorg Het Friese Land en het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland hebben afspraken gemaakt over het verlenen van toegang tot vijf wooncomplexen van WoonFriesland in Leeuwarden. Dankzij digitale bediening van de centrale deuren hebben medewerkers van Thuiszorg Het Friese Land niet langer een extra sleutel nodig om bij cliënten te kunnen komen. Hierdoor wordt de veiligheid verhoogd.

Thuiszorg Het Friese Land krijgt regelmatig een huissleutel aangeboden van cliënten die zelf de deur niet kunnen openen. Dat lijkt veilig en vertrouwd. Maar een sleutel kan kwijtraken, een medewerker moet een sleutel ophalen of in de drukte kan de sleutel worden vergeten. De cliënt krijgt dan niet op tijd de zorg die hij of zij nodig heeft. Thuiszorg Het Friese Land heeft daarom gezocht naar een veilig alternatief en heeft dit gevonden in het digitaal slot van Telelock.

Het digitaal slot van Telelock vervangt een regulier slot; het ziet er van buiten hetzelfde uit als een gewoon slot. De deur kan worden geopend met een fysieke sleutel, maar ook met een app op de mobiele telefoon. Sinds januari 2018 werkt Thuiszorg Het Friese Land naar tevredenheid van medewerkers en cliënten met deze digitale sloten. Er werd nog gezocht naar een oplossing voor cliënten in wooncomplexen met een centrale voordeur. Thuiszorg medewerkers hebben vaak een aparte sleutel nodig voor het openen van die centrale voordeur. 

WoonFriesland heeft na overleg met Thuiszorg Het Friese Land toegezegd dit probleem op te lossen. De centrale toegang van een aantal wooncomplexen in Leeuwarden wordt voorzien van een digitale, veilige bediening, ook van Telelock. Hiermee kunnen de medewerkers van Thuiszorg Het Friese Land voortaan met een app op de smartphone, en dus zonder sleutel, naar binnen. WoonFriesland start met het toepassen van deze oplossing bij vijf wooncomplexen in Leeuwarden, waar Thuiszorg Het Friese Land veel aan het werk is. 

Thuiszorg Het Friese Land is erg blij met de afspraken met WoonFriesland, stelt directeur-bestuurder Klaas Kuilman: “Met deze oplossing ontlasten we onze cliënten en medewerkers enorm en verhogen we de veiligheid. We hopen ook snel met andere woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren afspraken te kunnen maken.”

De gekozen digitale oplossing en de dienstverlening van Telelockcare voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen (zoals Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG***) en heeft bovendien het keurmerk Veilige Toegang tot (zorg)Woningen.

Thuiszorg Het Friese Land biedt de inwoners van Noord en Midden Friesland in iedere levensfase een brede variatie aan zorg- en welzijnsdiensten, waarbij de dienstverlening zich richt op het behoud van zelfstandigheid. Thuiszorg Het Friese Land verleent professionele hulp aan huis in de vorm van verpleging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp en welzijnsdiensten. Thuiszorg Het Friese Land heeft ruim 2100 medewerkers en jaarlijks meer dan 10.000 cliënten in zorg.

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in