Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

22 december 2020

Toegangsportaal Hulp bij Huishouding formeel van start

Vanaf 1 januari 2021 verandert er in de gemeente Leeuwarden het een en ander in het aanvragen van hulp bij huishouden vanuit de Wmo. Alle Wmo-aanvragen voor hulp bij het huishouden kunnen voortaan online worden aangevraagd via een centraal toegangsportaal: hbhleeuwarden.nl Woensdag 16 december vond een eerste kennismaking plaats met de drie HbH toegangsconsulenten, die het centrale toegangsportaal vanaf 1 januari ‘bemensen’.

De kennismakingsbijeenkomst stond al een tijdje in de agenda. Maurice Weetink en Margreet Smit, managers bij respectievelijk MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land,  nodigden de drie nieuwe toegangsconsulenten Hulp bij Huishouden (HbH) uit. Hoewel de lock down bijna roet in het eten gooide, werd toch besloten de fysieke bijeenkomst door te laten gaan. “We willen begin januari gelijk goed van start gaan met het toegangsportaal”, licht Margreet Smit toe. “Om die reden vonden we het belangrijk persoonlijk met de nieuwe medewerkers om tafel te gaan, om kennis te maken en ter voorbereiding, om praktische werkafspraken vast te leggen.”

Coronaproof
Dus op gepaste afstand van elkaar, en met inachtneming van de Covid-richtlijnen, maakten de drie HbH toegangsconsulenten, Sjoukje Tigchelaar, Marissa van der Walle en Cindy Wilpstra-Veltman kennis met MIEP Huishoudservice, Thuiszorg Het Friese Land en met Janna de Roode en Cristien Bajema van de gemeente Leeuwarden.

Centraal toegangsportaal
MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land bundelen de krachten bij het leveren van huishoudelijke hulp in Leeuwarden. De twee organisaties hebben een centraal toegangsportaal ingericht, waar de HbH toegangsconsulenten vanaf 1 januari 2021 álle Wmo-aanvragen voor hulp bij het huishouden verwerken.

Eén loket voor iedereen
Met dit centraal toegangsportaal is het aanvragen van hulp bij huishouden in Leeuwarden voortaan voor iedereen helder en overzichtelijk. Iemand die zelf hulp in de huishouding nodig heeft, maar ook zorgprofessionals, familie en mantelzorgers kunnen via dit portaal een Wmo-aanvraag doen. De drie HbH toegangsconsulenten nemen de aanvragen in behandeling en zorgen ervoor dat de gewenste hulp geleverd wordt door MIEP Huishoudservice of door Thuiszorg Het Friese Land. De gemeente Leeuwarden neemt alleen nog PGB-aanvagen voor hulp bij huishouden in behandeling.

Meer informatie
Hulp bij Huishouden is onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Leeuwarden is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Begin 2020 gunde de gemeente de opdracht voor het leveren van hulp bij huishouden aan MIEP Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land.

Alle informatie over Wmo-aanvragen voor Hulp bij het huishouden leest u op hbhleeuwarden.nl. Op deze website kunt u ook direct een aanvraag indienen. Bellen kan ook via 058-2337777. 

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in