Bel 0900-8864

Dag & nacht bereikbaar

Rutger
29 september 2020

Verpleegkundige Marissa: Thuiszorg is zo persoonlijk

Marissa Feitsma startte ooit in Stiens als vakantiekracht. Haar allereerste baantje in de zorg. Het voelde gelijk goed. In 2019 kwam ze terug als verpleegkundige.

'Het persoonlijk contact met een cliënt, of een cliënt die jou zijn of haar vertrouwen geeft. Dat geeft mij zoveel energie. Ik vind het mooi als de zorg persoonlijk wordt. Dat motiveert mij te werken in de thuiszorg.

In 2017 ging ik in Stiens als vakantiekracht in de thuiszorg aan de slag. Mijn allereerste baantje in de zorg. Wat een ervaring. Op route door Stiens en alle omringende dorpen. Het voelde gelijk goed.

Na het afronden van mijn opleiding, kreeg ik een vaste baan bij Buurtzorg. Ik wilde al snel meer werken en ervaring opdoen bij een andere werkgever. Ik startte daarom als invalkracht bij Thuiszorg Het Friese Land. Toen bleek dat ik daar meer uren kon werken, was de keuze eenvoudig, gezien mijn eerdere positieve ervaringen.

Ik vind het contact met cliënten  heerlijk. Dat begint al zodra je bij iemand binnenstapt. Het huis, de inrichting, dat alles vertelt je veel over de cliënt. Deze zorg is zo persoonlijk!

Ik ben eigenlijk altijd alleen op route. Maar als het nodig is, kan ik elk moment overleggen met collega’s. Een telefoontje is snel gedaan. De collega’s uit mijn team zijn altijd bereikbaar, ook als ze op route zijn. 

Je leert in de thuiszorg vrijdenkend en creatief te zijn. Je moet immers werken met de middelen die je hebt. Geen dag is hetzelfde, het werk is nooit saai. Je werkt bovendien in een veel minder steriele, klinische omgeving dan bijvoorbeeld in een verpleeghuis.

Ik werkte een tijdje bij een man van rond de vijftig jaar met een complete dwarslaesie. Best heftig, op zo’n relatief jonge leeftijd. Maar met een beetje hulp redde hij zich prima. Hij woonde zelfstandig en ging met een aangepaste auto naar het werk. Heel bijzonder, wat had die man een levensenergie. Daar steek ik veel van op. Ik vind dat een succesverhaal waar ik zelf heel veel energie van krijg.   

Al vrij vlot na mijn overstap naar Thuiszorg Het Friese Land, besloot ik te starten met een nieuwe opleiding: social work – maatschappelijk werk. De propedeuse heb ik inmiddels afgerond, maar ik twijfel over de opleiding. Ik voel me thuis in de zorg en zie er tegenop nog eens drie jaar te studeren. Ik wil liever werken en ervaring opdoen in de zorg. Ik ben immers ook al 25.'

Zorg bij u in de buurt

Lukt het u niet meer om alles zelf te doen, dan is Thuiszorg Het Friese Land er voor u. Dag en nacht. We komen overal in Noord- en Midden-Friesland. Ook als u afgelegen woont.

Ik zoek zorg in