actueel

Bezoek Inspectie: Thuiszorg Het Friese Land krijgt uitstekende beoordeling

maandag 12 februari 2018

Op woensdag 13 en donderdag 14 december brachten medewerkers van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een bezoek aan Thuiszorg Het Friese Land. Ze onderzochten bij twee teams in Harlingen een vijftal themaís. Thuiszorg Het Friese Land scoorde op alle onderdelen een dikke voldoende.

Thuiszorg Het Friese Land voldeed op nagenoeg alle onderdelen die bij de vijf themaís horen aan de norm. Het bedrijf kreeg een tweetal tips mee. Klaas Kuilman, directeur-bestuurder van Thuiszorg Het Friese Land: ďAlle lof komt toe aan de medewerkers van Thuiszorg Het Friese Land. Ik ben trots op hen. Zij leveren 24 uur per dag zorg aan al onze cliŽnten. Ik wist natuurlijk dat ze dit uiterst zorgvuldig doen met oog voor iedere individuele cliŽnt. Maar het is natuurlijk een opsteker dit bevestigd te krijgen in het rapport van de inspectie.Ē

Vijf themaís
De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd onderzocht vijf themaís, waaronder veiligheid en samenwerking met andere zorgverleners als mantelzorgers en huisartsen. Ze spraken onder andere medewerkers,  cliŽnten en mantelzorgers. Ook liepen ze mee bij de uitvoering van de zorg en bekeken uitgebreid de zorgdossiers, waarin informatie staat over verpleging en verzorging van de cliŽnt.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd  houdt toezicht op de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de zorg. Daarnaast bewaakt zij de rechten van patiŽnten en cliŽnten. De inspectie voert haar taak onpartijdig en deskundig uit. Het was het eerste bezoek van de inspectie aan Thuiszorg Het Friese Land.

Het volledige rapport is hier te downloaden

financiering van uw zorg

Wilt u meer weten de financiering van de zorg die u ontvangt? Of wilt u weten voor welke zorg u in aanmerking komt?

 

Lees verder

ons aanbod

Soms heeft u thuis zorg nodig. Na terugkeer uit het ziekenhuis bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat er mensen voor u klaar staan.

 

Lees verder

thuisleven

Met Thuisleven willen we ervoor zorgen dat u gemak ťn voordeel heeft van onze dienstverlening.


Lees verder.