actueel

Thuiszorg Het Friese Land rijdt duurzaam door Friesland

donderdag 23 juni 2016

Thuiszorg Het Friese Land heeft tien elektrische fietsen geleased. Zorgverleners maken er gebruik van op hun route langs verschillende cliënten. Voorheen hadden ze alleen een auto beschikbaar. Thuiszorg Het Friese Land levert hiermee een positieve bijdrage aan het milieu, aan de leefbaarheid van de stad en de gezondheid van haar medewerkers.

Een elektrische fiets kan makkelijk concurreren met auto's. Vaak is het mogelijk om sneller dan een auto op de gewenste bestemming aan te komen. Een fiets kent bovendien geen parkeerproblemen, maakt geen lawaai en is milieuvriendelijk, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid in de dorpen en steden.

Gezonder en goedkoper
Bewegen is gezond en Thuiszorg Het Friese Land vindt een gezonde leefstijl belangrijk voor haar medewerkers. De elektrische fiets is niet alleen gezonder, ook is het gebruik van de elektrische fiets goedkoper dan de auto doordat brandstofkosten worden uitgespaard. De besparing komt ten goede aan de zorg voor onze cliënten.

Prima alternatief
De teams zijn blij met de leasefietsen. “De elektrische fietsen bevallen ons goed”, aldus Marjanne Wassenaar, verzorgende van Thuiszorg Het Friese Land. “We hebben geen parkeerproblemen, zijn sneller bij onze klanten en voelen ons heerlijk bij het fietsen door de gezonde buitenlucht.” 

Lokaal
Thuiszorg Het Friese Land streeft ernaar om zoveel mogelijk met lokale partners zaken te doen. De elektrische fietsen werden dan ook geleverd door diverse lokale partijen die ook voor het onderhoud zorgen. Thuiszorg Het Friese Land heeft een leasecontract met Friesland Lease.

Op de foto Marjanne Wassenaar en Janke Hoekstra, verzorgenden van Thuiszorg Het Fries Land op de nieuwe elektrisch fiets. 

financiering van uw zorg

Wilt u meer weten de financiering van de zorg die u ontvangt? Of wilt u weten voor welke zorg u in aanmerking komt?

 

Lees verder

ons aanbod

Soms heeft u thuis zorg nodig. Na terugkeer uit het ziekenhuis bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat er mensen voor u klaar staan.

 

Lees verder

thuisleven

Met Thuisleven willen we ervoor zorgen dat u gemak én voordeel heeft van onze dienstverlening.


Lees verder.