actueel

Op stap met Thuiszorg het Friese Land

maandag 20 juni 2016

Op dinsdag 24 mei mochten wij als medewerkers van Thuiszorg Het Friese Land een uitje organiseren voor onze cliŽnten op Schiermonnikoog. Alle cliŽnten hadden een uitnodiging gekregen en het programma startte met een rondrit in de Arriva bus over het eiland. Om dit voor een groot aantal cliŽnten mogelijk te maken, konden er ook mensen van huis opgehaald worden. Enkele medewerkers hebben de eigen auto's en de aanwezige elektro-kar ingezet om deelnemers op te halen. Ook kwamen meerdere cliŽnten met hun eigen scootmobiel naar de opstapplaats. Rolstoelen, rollators en vooral persoonlijke begeleiding van de medewerkers van de thuiszorg werden ingezet om iedereen veilig in de bus te krijgen.  

De rondrit ging door het centrum van het dorp, over de Langestreek via de Prins Bernhardweg richting het Badstrand, waar de bus achteruit naar boven reed om de deelnemers de zee te laten zien. Onderweg gaf de chauffeur de recente veranderingen in het landschap, de bebouwing en de begrazing aan. Ook vertelde hij over de bunkers in de duinen. Na de blik op zee ging de rit verder door de polder langs de diverse boerderijen. Bij de Kooiplaats keerde de bus, om vervolgens naar de Bank van Banck de rijden. Ook hier kon de chauffeur zijn stuurmanskunst laten zien omdat er weer gedraaid moest worden maar het hoogtepunt op dat gebied kwam bij de volgende korte stop; de jachthaven.  De bus kwam hierbij zo dicht bij het water dat velen zich afvroegen of we het droog zouden houden. Dit bleek echter geen probleem en de weg werd vervolgd, door het dorp via het Karrepad en de camping naar strandhotel Noderstraun.  

Hier ging iedereen uit de bus om te genieten van een High tea. Er volgde een gezellig samenzijn waarbij herinneringen werden opgehaald en nieuwtjes werden uitgewisseld. Tijdens de hele middag is er veel gelachen en vooral genoten. Er zijn plaatsen bezocht waarvan sommige cliŽnten gedacht hadden dat ze deze nooit weer zouden zien. Het gezelschap van oude bekenden maakte het geheel nog mooier.

Twintig cliŽnten, dertien medewerkers en een buschauffeur maakten de gehele middag tot een groot succes! Ook de medewerkers van strandhotel Noderstraun hebben bijgedragen aan een zeer geslaagde middag. 

financiering van uw zorg

Wilt u meer weten de financiering van de zorg die u ontvangt? Of wilt u weten voor welke zorg u in aanmerking komt?

 

Lees verder

ons aanbod

Soms heeft u thuis zorg nodig. Na terugkeer uit het ziekenhuis bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat er mensen voor u klaar staan.

 

Lees verder

thuisleven

Met Thuisleven willen we ervoor zorgen dat u gemak ťn voordeel heeft van onze dienstverlening.


Lees verder.