Dementiezorg

Dementiezorg

Vanaf 1 januari 2017 neemt Thuiszorg Het Friese Land samen met vijf collega-organisaties de activiteiten van dementienetwerk TinZ over. Dat betekent dat iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie voortaan terecht kan bij Thuiszorg Het Friese Land. Wij leggen u graag uit wat deze verandering voor u betekent.

U bent doorverwijzer

Als huisarts of medewerker in de (geriatrische) zorg bent u vaak het eerste aanspreekpunt voor familie of mantelzorgers die te maken krijgen met een dementerende partner of naaste. Voortaan kunt u bij Thuiszorg Het Friese Land iemand aanmelden voor begeleiding en zorg op maat. Wij maken gebruik van een aanmeldingsformulier. De procedure voor doorverwijzen naar de casemanagers blijft hiermee gelijk. Iemand aanmelden doet u op een van de volgende manieren:


Digitaal aanmeldformulier

U vult het digitale aanmeldformulier in en klikt op de knop verzenden.  

 

Geprint aanmeldformulier
U print het aanmeldformulier in PDF of Word en vult het in. Het ingevulde formulier stuurt u

 • per fax naar (058) 233 74 03
 • per e-mail naar tinz@thfl.nl of 
 • naar ons postadres:
  Thuiszorg Het Friese Land
  t.a.v. Zorgcentrale
  Postbus 417
  8901 BE Leeuwarden

U kreeg eerder zorg van TinZ

Wanneer u al begeleiding of zorg ontvangt van TinZ zal Thuiszorg Het Friese Land deze werkzaamheden vanaf januari 2017 overnemen. De casemanagers van TinZ zijn per 1 januari 2017 verbonden aan Thuiszorg Het Friese Land. Er zal voor u waarschijnlijk niet veel veranderen. Mocht dat wel zo zijn, dan neemt de casemanager hierover contact met u op en wordt u geďnformeerd over de begeleiding en zorg die u in 2017 krijgt.

U bent familie of mantelzorger

Dementie ontstaat heel sluipend en is daardoor in de beginfase lastig te herkennen. Twijfelt u of uw naaste, familielid of kennis (beginnende) dementie heeft? Neemt u dan contact op met uw huisarts. Hij of zij adviseert u vervolgens over de vervolgstappen.

Vragen?

Heeft u vragen over dementiezorg van Thuiszorg Het Friese Land? Wij horen het graag. Stel uw vraag via tinz@thfl.nl of bel 088-5109910 (altijd bereikbaar).

Meer informatie over dementie
 

Op de website van Alzheimer Nederland vindt u uitgebreide informatie over dementie, de eerste verschijnselen en de diagnose.

financiering van uw zorg

Wilt u meer weten de financiering van de zorg die u ontvangt? Of wilt u weten voor welke zorg u in aanmerking komt?

 

Lees verder

ons aanbod

Soms heeft u thuis zorg nodig. Na terugkeer uit het ziekenhuis bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat er mensen voor u klaar staan.

 

Lees verder

thuisleven

Met Thuisleven willen we ervoor zorgen dat u gemak én voordeel heeft van onze dienstverlening.


Lees verder.